p05

Palate

A Contiguous Background

A shop-in-shop store for high end European furniture and their in-house brands, Palate‚Äôs design revolved around transforming the notion of the traditional shop in shop. The design intent was to create a background with character and an intervention that while creating a backdrop for the furniture holds its own against it. Using a monochrome palate of stainless steel mesh to dice up the horizontality of the building floor plate, the installation changes from vertical screen dividers to horizontal shelving…encompassing space while dividing it. The translucent nature of the stainless steel screen sets up a visual detail through moire patterns arising out of a juxtaposition of dual mesh layers on 2 x 2 acrylic framing.

Project: Palate
Location: Mumbai
Status: Completed
Area: 1860 Sq.Mt.
Design Team: Jugal Mistri, Beverly Alvares,

Back to top