Drawings

Project : K.J. Somaiya IT Cafeteria Pavilion
Location : Mumbai
Status : Ongoing
Area :
Design Team :

The Café Pavilion a partially open dining space, is an addition/extension to an existing indoor cafeteria at the K.J. Somaiya Institute on their Sion campus in Northern Mumbai. The pavilion was designed to accommodate the dining space as well as create a physical link between these two existing buildings with a brick amphitheatre as the central pivot. Designed as a continuous platform, the dining space plinth weaves between existing trees, connecting both the buildings covered by a light translucent roof that floats above. The multi-wall polycarbonate roofing is aligned to match the height of the light shelf of the neighbouring IT building. The roofing membrane is suspended from a beam structure above the membrane so the roof plane appears continuous from below, with occasional shadows of tree foliage falling on it thus animating the space below.